Црногорац, свједок напада у Најробију: С нама су биле три труднице

Агенције
Црногорац, свједок напада у Најробију: С нама су биле три труднице

Подгорица - Предраг Амиџић из Подгорице био је у једној од зграда коју су напали терористи У главном граду Кеније Најробију.

Амиџић је генерални директор за источну Африку компаније “Пернод Рикард”, чије се канцеларије налазе у комплексу који је нападнут.

“Буквално сам у моменту почетка пуцњаве био на прозору. Видио сам како почињу да пуцају и видио сам два мртва човјека. Заиста једно ужасно искуство”, рекао је Амиџић за Радио “Антена М”.

Он је навео да је одмах потом са колегама почео да ради на томе да се забарикадирају у згради.

“Немате излаза, онда смо хтјели бар да им отежамо улазак колико толико. У нашем колективу је 23 људи, има три труднице, заиста је ситуација била ужасна”, рекао је Амиџић.

Он је додао да су тако забарикадирани сједили два часа, те су потом евакуисани.

“Забарикадирали смо се и чекали. То је то... Ужасан осјећај. Као глинени голубови, сједите и чекате да видите хоће ли неко доћи да вас ликвидира... Чујете пуцање”, рекао је Амиџић.

Он је навео да је, према информацијама којима располаже, полицијска акција при крају, да су била четири нападача и да их је полиција ликвидирала.

Број погинулих у нападу на хотелски комплекс у Најробију, порастао је на седам, саопштили су локални здравствени званичници.

Наоружани нападачи извршили су раније напад на комплекс, ушли у хотел “Дусит”, након чега је бомбаш самоубица активирао експлозив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана