ЦИА, НСА, ВОЛ СТРИТ, “Боинг” и медији имају истог /тајног/ газду

Срна
ЦИА, НСА, ВОЛ СТРИТ, “Боинг” и медији имају истог /тајног/ газду

Вашингтон - “Дубока држава” у САД, односно стварни центри моћи, држе у рукама све обавјештајне агенције, највеће медије, најјаче лобистичке групе и највећи дио бирократског државног апарата, преносе портали за политичку аналитику.

Бивши припадник ЦИА Кевин Шип тврди да у САД постоји 10.000 тајних локација на којима 1.271 тајна агенција и 1.931 велика приватна корпорација из војнообавјештајно индустријског комплекса обавља антиуставне активности.

Шип, који је и писац књига о “дубокој држави”, наводи да у овим пословима учествује најмање пет милиона људи, који имају уговоре о тајности података, а да најмање њих 854.000 има приступ државним тајнама.

Како процјењују “узбуњивачи”, особе и организације које указују на аномалије система, попут Едварда Сноудена или “Викиликса”, најважнији циљ “дубоке државе” је укидање или маргинализовање америчког Устава.

Они желе да укину грађанска права, и Американаца и “дошљака”, те уведу политички систем који се заснива на тајности, страху и бесконачним ратовима.

Цијела “дубока држава” и њен изданак “тајна влада”, тврде “узбуњивачи”, потиче из америчког Савјета за спољне односе, који су 1921. године формирали чланови највећих банкарских породица - Ротшилд, Рокфелер и Морган.

Они су касније формирали ЦИА, а више од 20 досадашњих директора те агенције дошло је управо из Савјета за спољне послове. И оснивачи “Вашингтон поста” такође су били чланови тог савјета, као и низ руководилаца данас водећих америчких медија.

У својим предавањима Кевин Шип наводи да је једна од антиуставних активности “дубоке државе” у САД и стварање такозваног тајног обавјештајног буџета, који се мјери милијардама долара. Тако се финансирају ратови, државни удари и смјене власти широм свијета.

“Узбуњивачи” тврде да је Национална агенција за безбједност /НСА/ посебно важна за ове структуре и да је задужена за шпијунирање и прикупљање података о америчким грађанима.

На њеном удару био је и садашњи амерички предсједник Доналд Трамп, којем је та агенција подметнула оптужбе да је “руски човјек”.

Силицијумска долина представља такође инструмент у рукама америчке “дубоке државе”, тврде ови извори.

Они објашњавају да највеће мултинационалне компаније из области информационих технологија - “Гугл”, “Јаху”, “Фејсбук” и “Амазон”, директно зависе од баснословних уговора са обавјештајним и другим агенцијама “тајне владе” и “дубоке државе”.

У “крупне играче” ове велике организације убрајају се, према “узбуњивачима”, и предводници војноиндустријског комплекса: “Локид Мартин”, “Џенерал дајнамикс”, “Боинг”, те “Ратеон”.

САД су највећи извозник оружја у свијету, са око 46 милијарди долара годишње зараде.

“Узбуњивачи” као стуб “дубоке државе” увијек помињу Вол стрит, који је повезан са Националним трезором. Трезор води документацију о свим грађанима САД, у коју је, како тврде ови извори, обавезан да омогући увид агенцијама “дубоке државе” и “тајне владе”.

Зато је /непланирани/ избор Трампа толико узбуркао духове да је он постао медијски и политички најсатанизованији амерички предсједник у историји, мада до сада није почео ниједан рат, а економија САД није дуго тако добро функционисала, нарочито у сектору запошљавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана