Брисел: Експлозије на аеродрому, 13 жртава

Срна
Брисел: Експлозије на аеродрому, 13 жртава

Брисел - Двије јаке експлозије одјекнуле су на бриселском аеродрому Завентем, а белгијска полиција је саопштила да је неколико људи погинуло, као и да има рањених.

Према појединим информацијама, погинуло је 13 особа, а око тридесетак је тешко повређено, рекао је дописник агенције Бета Драган Благојевић за Н1.

За сада није познат узрок експлозија, а претходно су поједини медији пренијели да има више жртава и да се инцидент догодио у простору за чекирање карата.

Са друге стране, белгијски медији преносе да је повређено неколико особа. Репортери свјетских медија који су се нашли на аеродрому кажу да влада потпуна конфузија и да путници јуре ка излазима за случај опасности.

Они вјерују да се догодио терористички напад, али то за сада не потврђују званичници.

Према наводима очевидаца експлозије су се догодиле на излазу који користи компанија Американ ерлајнс.

Аеродром је потпуно блокиран, а сви авиони су преусмјерени у Антверп, док поједини круже над Лијежом чекајући даља упутства.

Белгијска новинска агенција Белга пренијела је да су се прије експлозија на аеродрому у Бриселу чули пуцњи и вика на арапском језику.

Експлозије на највећем аеродрому у Белгији одјекнуле су око 08.00 сати, а на лице мјеста упућена су возила Хитне помоћи.

"На аеродрому је дошло до екплозије. План за ванредне ситуације ће свакако бити активиран", рекао је за телевизију Бел РТЛ Руди Верворт, предсједник Бриселског региона.

Према налогу полиције, жељезнички саобраћај на бриселском аеродрому је обустављен. Очевици наводе да се осјећа мирис барута и да је плафон аеродромске зграде урушен.

„Био сам на паузи кад сам чуо и осјетио јаку експлозију – одавде можемо да видимо дио аеродрома за одласке и одатле сам видио дим како излази. Прозори су потпуно уништени. Људи су у шоку излазили напоље. Не изгледа добро", каже за BBC Нилс Каигнау, један од свjедока.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана