Аустрија послала војску и полицију на границу са Словенијом

Танјуг
Аустрија послала војску и полицију на границу са Словенијом

Шпифелд – Аустрија је данас распоредила полицију, војску и војне хеликоптере на граничном прелазу Шпилфелд, према Словенији, у којој су показане хитне мјере за спречавање илегалне миграције.

“Ми смо 2015. године имали неконтролисане преласке границе и то се не смије никада више поновити”, рекао је министар унутрашњих послова Херберт Кикл , који је присуствовао вјежби, додајући да је то управо и порука вјежбе.

У вјежби је учествовало око 500 полицајаца и 220 војника, а кориштена је војна опрема, међу којима и оклопна возила, те хеликоптери војске и Министарства.

Аустрија је током мигрантске кризе 2015. и 2016. године примила број миграната који одговора једном проценту њене популације.

 “Држава која у најтежој ситуацији не може да заштити своје границе губи кредибилитет”, рекао је новинарима Кикл (Слободарска партија).

Сусједна Словенија изразила је противљење вјежбама рекавши да се овдје преувеличава опасност од још једног прилива избјеглица.

“Ове вјежбе нису потребне. Чак мислим да је овдје ријеч и о мањој провокацији”, рекао је словеначки премијер Миро Церар, пренијела новинска агенција СТА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана