Aмерика формира “свемирску војску”

Агенције
Aмерика формира “свемирску војску”

Вашингтон - Предсједник САД Доналд Трамп саопштио је да је наложио Пентагону да трансформише Космичке снаге у посебни род Оружаних снага САД.

“Ако се говори о заштити Америке, америчко присуство у космосу је недовољно. Неопходна је америчка супериорност у космосу. Врло је важно што сам ја овдје како бих наложио Министарству одбране и Пентагону да одмах почну тај процес. То је потребно како би војно-космичке снаге постале шеста грана оружаних снага”, изјавио је Трамп у говору у Вашингтону.

Трамп је још раније рекао да је склон оснивању шестог рода војске, уз копнену војску, ваздухопловство, ратну морнарицу, поморски корпус и обалну стражу.

“Имаћемо ваздушне снаге и свемирске оружане снаге, издвојене, али једнако важне”, рекао је, закључивши тренутну расправу на жалост оних који би хтјели да нова свемирска војска буде у саставу ваздушних снага.

У Конгресу већ годинама жестоку расправу воде заговорници равноправности новог огранка војске с другим корпусима и они који мисле да је боље прикључити га ваздушним снагама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана