Američki nosač aviona prošao kroz Suecki kanal

Agencije
Američki nosač aviona prošao kroz Suecki kanal

Kairo - Šef egipatske lučke uprave Mohab Mameš izjavio je danas da je nosač aviona US Abraham Linkoln prošao kroz Suecki kanal na putu za Persijski zaliv zbog eskalacije odnosa sa Iranom.

Egipatska državna novinska agencija MENA citirala je Mameša, šefa uprave u Sueckom kanalu, koji je rekao da je jutros primijetio prolazak nosača kroz kanal, prenio je AP.

MENA je navela da se upravnik sastao i sa američkim vojnim atašeom u Kairu, generalom Ralfom Gruverom, koji je otputovao na područje Sueckog kanala kako bi provjerio status tog američkog ratnog broda.

Bijela kuća je u nedjelju poslala nosač aviona i bombardere B-52 u Persijski zaliv.

Iranski predsjednik Hasan Rohani upozorio je juče da će Iran prestati da se pridržava određenih dijelova nuklearnog sporazuma iz 2015. godine i dao rok od 60 dana ostalim potpisnicama tog sporazuma da ispune svoje obaveze, naročito kada je riječ o bankarskim i naftnim sektorima.

Rohani je rekao da će Iran nastaviti s visokim nivoom obogaćivanja uranijuma, ukoliko svjetske sile ne održe svoja obećanja, data u okviru nuklearnog sporazuma postignutog 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana