Амерички носач авиона прошао кроз Суецки канал

Агенције
Амерички носач авиона прошао кроз Суецки канал

Каиро - Шеф египатске лучке управе Мохаб Мамеш изјавио је данас да је носач авиона УС Абрахам Линколн прошао кроз Суецки канал на путу за Персијски залив због ескалације односа са Ираном.

Египатска државна новинска агенција МЕНА цитирала је Мамеша, шефа управе у Суецком каналу, који је рекао да је јутрос примијетио пролазак носача кроз канал, пренио је АП.

МЕНА је навела да се управник састао и са америчким војним аташеом у Каиру, генералом Ралфом Грувером, који је отпутовао на подручје Суецког канала како би провјерио статус тог америчког ратног брода.

Бијела кућа је у недјељу послала носач авиона и бомбардере Б-52 у Персијски залив.

Ирански предсједник Хасан Рохани упозорио је јуче да ће Иран престати да се придржава одређених дијелова нуклеарног споразума из 2015. године и дао рок од 60 дана осталим потписницама тог споразума да испуне своје обавезе, нарочито када је ријеч о банкарским и нафтним секторима.

Рохани је рекао да ће Иран наставити с високим нивоом обогаћивања уранијума, уколико свјетске силе не одрже своја обећања, дата у оквиру нуклеарног споразума постигнутог 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана