Зукорлић са наоружаним обезбјеђењем упао у скупштину града

Срна
Зукорлић са наоружаним обезбјеђењем упао у скупштину града

Београд - Више од 50 присталица Странке правде и помирења /СПП/, чији је предсједник Муамер Зукорлић, насилно је данас ушло на сједницу Скупштине града Новог Пазара и блокирало рад локалног парламента, јавио је РТВ Нови Пазар.

Скупштинско засједање прекинуто је након што су припадници осталих странака напустили сједницу да би избјегли сукобе, јер су иницијатори инцидента дошли, углавном, наоружани.


Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац најавио је да ће за овај инцидент тражити одговорности државних органа Србије и нагласио да је инцидент већих размјера избјегнут захваљујући великом стрпљењу одборника владајуће већине.

“Све што се данас издешавало у Скупштини града последица је очигледног мањка подршке коју Зукорлић има у Новом Пазару и вишка подршке која му долази из Београда”, наведено је у саопштењу Скупштине града.

Новопазарска градска управа најавила је да ће обавијестити “све представнике међународне заједнице да је у Санџаку на сцени покушај да се инсталира нови /предсједник Чеченије/ Рамзан Кадиров, који би у своје руке требало да узме закон и ред”.

“Будући да држава очигледно нема намеру да заштити ред и мир у Новом Пазару, Градска управа прекида сваку даљу сарадњу са локалном полицијом док је ово руководство на њеном челу”, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана