Zapadnu Srbiju pogodilo nevrijeme: Stradala poljoprivreda, procjena štete narednih dana

Zapadnu Srbiju pogodilo nevrijeme: Stradala poljoprivreda, procjena štete narednih dana 13.06.2018 23:32 | Srna

Beograd - Šteta od nevremena koje je danas zahvatilo užički kraj biće procijenjena narednih dana, a stručnjaci kažu da su posebno stradale poljoprivredne kulture čija je berba u toku, poput maline.

Gradonosni oblak zahvatio je danas dio zapadne Srbije i Šumadije, prenosi Radio-televizija Srbije /RTS/.


Grad i jaka kiša padali su u užičkom, pribojskom kraju, Gornjem Milanovcu, Topoli, Aranđelovcu.

U Priboju je grad veličine klikera padao duže od pola časa, a u Užicu su se za dvadesetak minuta zabijelile ulice.

U Užicu u centru grada potekle su prave rijeke od grada i kiše, a voda prodrla u prizemlja i podrume firmi i lokala.

Još se ne zna koliko je nevrijeme oštetilo poljoprivredne kulture, posebno malinu, čija je berba tek počela.

Olujno nevrijeme praćeno kišom, gradom i jakim vjetrom zahvatilo je i Aranđelovac, gdje se izlila rijeka Kubršnica i poplavila saobraćajnice, domaćinstva, privredne objekte u tom gradu.

U gotovo svim selima topolske opštine stradalo je i voće. Šest i po hiljada hektara pod najkvalitetnijim voćem, od kojeg su višnje i breskve stigle na branje, potpuno je uništeno.

Oštećeni su i lokalni makadamski putevi, a u više stotina domaćinstava u selima Belosavci i Krčevac oštećeni su krovovi i automobili, prenosi RTS.

Jaka kiša je pala i u Braničevskom okrugu, gdje su poplavljena pojedina seoska domaćinstva i lokalni putevi u petrovačkom kraju.

U dopisništvu RTS-a u Požarevcu srušio se plafon, ali niko nije povrijeđen, a oprema je na vrijeme zaštićena od vode koja je poplavila studio.

Nevrijeme je takođe zahvatilo i pojedina sela u opštini Gornji Milanovac. Pričinjene su štete u voćnjacima i na usevima najviše u delu sela Pranjani.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica