Вулин: Војска спремна да заштити животе Срба на Косову и Метохији

Срна
Вулин: Војска спремна да заштити животе Срба на Косову и Метохији

Београд - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да је Војска Србије спремна да спроводи свако наређење врховног команданта, предсједника Србије Александра Вучића, и да заштити животе Срба на Косову и Метохији.

“Обезбедили смо све предуслове, да ли ћемо или нећемо то учинити, то је питање за државно руководство”, рекао је Вулин за Радио-телевизију Србије.

Он је указао да Вучић сваког дана води рачуна о томе да ли је војска у стању да учини оно што је потребно да би се помогло српском народу

Поводом кршења Споразума о стабилизацији и придруживању /ССП/ и Цефта споразума, које чини Приштина, Вулин је указао да се, ако Европа није у стању да поштује своје споразуме, поставља питање чему онда Европа.

Вулин је истакао да је, са друге стране, Београд све вријеме поштовао и Цефту и ССП.

“Оно што је до Србије, урадићемо, али доста смо се ми доказивали Европи, време је да се они докажу нама”, рекао је Вулин.

Он је указао да су поступци албанских политичара на Косову и Метохији непредвидљиви, да се понашају као некадашња ОВК и да због тога понавља питање Европској унији да ли су у стању да поштују споствена правила?

Вулин је истакао да се Срби на Космету боре да издрже и да ће држава Србија успјети да им помогне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана