Вучић и Чепурин: Застој у косовском дијалогу биће превазиђен само укидањем такса

Срна
Вучић и Чепурин: Застој у косовском дијалогу биће превазиђен само укидањем такса

БЕОГРАД - Србија ће увијек бити опредијељена за мир и стабилност и тако дјеловати и у будућности, али сматра да садашњи застој у дијалогу Београда и Приштине може да буде превазиђен само када приштинске власти укину неразумне таксе, рекао је предсједник Србије Александар Вучић на састанку са руским амбасадором у Београду Александром Чепурином.

Двојица саговорника разговарала су о регионалној ситуацији, посебно о стању дијалога Београда и Приштине, као и о сарадњи у области енергетике и обезбјеђивању стабилног снабдијевања Србије гасом.

Саговорници су оцијенили да је посјета предсједника Русије Владимира Путина била веома успјешна и од великог значаја за даљи развој политичког дијалога и економске сарадње двије земље, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Вучић је рекао да је Путинова посјета велика част за Србију, као и за њега лично, а њихов петнаести сусрет потврдио је постојеће међусобно поштовање и разумијевање, као и традиционалне братске и пријатељске српско-руске везе.

Они су размотрили резултате посјете, која је, како је рекао Чепурин, оставила траг у заједничкој историји, као и конкретне кораке за реализовање договора и споразума потписаних у Београду.

Чепурин је захвалио Вучићу за топло гостопримство због којег је, како је рекао, посјета предсједника Путина имала душу.

Он је истакао висок ниво односа Србије и Русије и рекао да су показане жеља и намјера Москве да ради на даљем продубљивању сарадње двије земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана