Вучић: Забринутост због Косова и Метохије и неозбиљних албанских лидера

Срна
Вучић: Забринутост због Косова и Метохије и неозбиљних албанских лидера

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је веома забринут због Косова и Метохије и предстојећег састанка са представницима Приштине у Берлину, који ће бити одржан на позив Њемачке и Француске.

Вучић појашњава да је забринут, јер не види шта и како даље са лидерима који су толико неозбиљни, попут албанских. “Водићемо рачуна о свему. Питање Косова једно од најзначајних питања о којима би требало да се говори”, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Говорећи о јучерашњем протесту дијела опозиције у Београду, Вучић је рекао да протести нису проблем, осим што стварају лошу атмосферу за инвеститоре.

Поводом захтјева упућених властима са опозиционог скупа, Вучић каже да ултиматуме није научио да прихвата и да их не воли.

“Не можемо вас више слушати како претите. Срећан сам што нећете са мном да разговарате. Драже ми је да читам књигу, него да разговарам са фашистичким и тајкунским лидерима”, рекао је Вучић.

Он је рекао да је на јучерашњем протесту дијела опозиције у Београду присуствовало 7.500 људи и да су сви пребројани.

Поводом тврдњи Сергеја Трифуновића, једног од лидера Савеза за Србију, на јучерашњем протесту у Београди, да Вучић насељава Арапе и Мађаре у Србију, предсједник Србије истиче да су такве оптужбе фашизам, те се извинио Мађарима.

“Да вас неко оптужи да насељавате Мађаре, Сиријце, то се у теорији и пракси назива фашизам. Извињавам се нашим грађанима Мађарима и молим их да нам не узму за зло, јер то није став већинског становништва већ само неодговорних људи”, рекао је Вучић.

Он је позвао грађане да дођу у петак, 19. априла, на његов велики скуп у Београду у оквиру кампање “Будућност Србије”, додавши да ако из Лесковца и Врања не буду имали више људи него што је јуче имала опозиција на цијелом свом скупу, то ће за њега бити велики пораз.

Предсједник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор рекао је раније за РТС да је “забезекнут” наступом Сергеја Трифуновића на јучерашњем скупу дијела опозиције у Београду.

“Не знам да ли је реч о шовинизму, ксенофобији, или о глупости. Сергеју Трифуновићу и другима који толико знају о прошлости као он, треба рећи да су Мађари на овај простор дошли пре 1.100 година. Ми остајемо на својој земљи, остајемо верни својој традицији, својим комшијама и желимо да градимо једну будућност која је достојна човека”, каже Пастор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана