Вучић: За Хрвате сам терориста, за Тачија ђаво, не знам шта сам све за Комшића

Танјуг
Вучић: За Хрвате сам терориста, за Тачија ђаво, не знам шта сам све за Комшића

Хелсинки - Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас у Хелсинкију, пред одлазак на нове разговоре у Бриселу, да о односима са Приштином, они који размишљају о показивању мишића, треба да размисле о цијени коју би требало да Србија плати.

“Интересантно је да сам за Сулејмана Угљанина и његове присталице педер и фашиста, за Хрвате сам терориста, заједно са Алесандром Карађорђевићем, за Тачија сам ђаво, не знам шта сам све за Комшића. То сам слушао током његове кампање, као и да треба да ћутим како не бих имао проблема с њим. За добар део људи у Србији сам издајник, јер треба да будем и ђаво и терориста на куб да не будем издајник”, констатовао је Вучић.

Он је рекао да се из тога види, ма колико се осмјехивао, колико је тешка позиција Србије, и колико морате да се понашате одговорно и озбиљно, одговорније и озбиљније од свих других да би сте чували мир и стабиност и не подлегнете личним оцјенама.

“Ја не желим да подлегнем личним оценама иако није ни мало ни пријатно ни лепо да разговарам са Тачијем, нити са било ким од њих. Али, као што сам у више наврата рекао, боље је 100 година преговарати него један дан ратовати”, навео је Вучић.

Он је казао да “ми волимо с времена на вријеме да размишљамо о показивању мишића а заборављамо на цену коју би требало да платимо.”

Рекао је да, иако је говорио да је ојачао војску, не за 150 пута, како је погријешио, већ за 150 одсто њене капацитете, зна колико су и даље нејаки, и колико им је потребно додатне снаге, економске и свега другог, и колико је мир важан.

“Колико је сувише важан да све друго није за поредити с тим. Људи који би да показују мишиће морају добро да знају податке, све добро размеју да би онда могли својим емоцијама да дају одушка. Ја немам право на то и морам да се понашам много одговроније од свих других у региону, а то препознају у међународној заједнции”, нагласио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана