Vučić: Vreme da biramo između slatkih laži i gorke istine

Tanjug
Vučić: Vreme da biramo između slatkih laži i gorke istine

Beograd - Vreme je da biramo između slatkih laži i gorke istine, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić na početku obraćanja na sednici parlamenta posvećenoj Kosovu i Metohiji.

Vučić je istovremeno rekao da niko ne treba da pomisli da se neće više od drugih boriti za srpski narod na KiM i za KiM, i to posebno od onih koji istinu znaju, a namjerno je prećutkuju.

Predsjednik Srbije je rekao i da bi raspravu o KiM trebalo početi odgovorom na važno pitanje: “u šta verujemo, u laži ili u istinu - jer, bez toga, nećemo znati za šta smo sposobni i koliko možemo, gde su granice naše zemlje i naših snova, baš kao i naše stvarnosti”.

“Bez toga nećemo znati gde je Kosovo, gde je Metohija, ko njima upravlja, gde smo mi Srbi na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić.

Bez tog odgovora nema, kaže predsjednik Vučuć, ni odgovora na to mogu li Srbi, koje su zbog KiM protivpravno bombardovali da računaju na međunarodno pravo i pravdu.

“Ko su nam prijatelji i da li imamo pravo da budemo neprijatelji sa onima od kojih u velikoj meri zavisi naša budućnost? Da li smo sebi prijatelji ako odbijamo da se suočimo sa istinom”, rekao je Vučić.

On je istakao da je Njegoš govorio da je samoobmana ubitačna i za ljude i za narode i upitao da li su u Srbiji svjesni toga da “ako obmanjujemo sebe ne znači da ćemo sami sebe uspeti i da prevarimo”.

“I da nećemo sutra imati onoliko Kosovo u Srbiji tako što ćemo se grčevito držati svojih maštarija. Da ne vredi to što krivimo realnost, selektivno biramo informacije i pokušsavamo da to uklopimo u ono što mi želimo...”, primetio je Vučić.

On je naveo da nije slučajno Isidora Sekulić rekla da su Srbi narod koji u stvarnost ne vjeruje i koji stvarnost ne voli.

“Vere i ljubavi za realnost nikada nismo imali. Ne ide to i vreme je da otvoreno izabremo između slatke laži i gorke istine”, istakao je Vučić.

On je rekao da je njegov posao kao predsjednika da ljudima saopšti istinu, kakva god bila, nekad gorku i neprijatnu.

Vučić je na početku sjednice zahvalio svima koji su u skupštinskoj sali i koji, kaže, žele da razgovaraju na odgovoran i ozbiljan način o problemu koji je veliki i težak ne samo za ljude na KiM, već i za sve građane Srbije i srpski narpd.

On je rekao i da je razmišljao da li da govori o tome na koji način su neki pokušavali da ga spriječe da uđe u zgradu Skupštine Srbije, ali je dodao da su to slabi pokušaji i nevažni uz ovakvu temu i u ovakvom trenutku za građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana