Вучић: Велика побједа, Електромрежа Србије остаје на Косову

Срна
Вучић: Велика побједа, Електромрежа Србије остаје на Косову

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да је Србија однијела побједу у Европској мрежи оперативног преносног система за електричну енергију /ЕНТСО/ и да ће, захваљујући гласовима Мађарске, Румуније, Бугарске, Грчке и БиХ, Електромрежа Србије остати на Косову и Метохији.

Вучић је рекао да је Мађарска гласала за Србију односно против приједлога да се Електромрежа Србије уклони са Косова и Метохије.

“Захвалан сам мађарском премијеру Виктору Орбану. Мађарска је признала независно Косово, али је гласала за Србију, односно против њиховог предлога. Румунија је гласала за нас и Бугарска, иако је признала независно Косово”, рекао је Вучић новинарима на Пештеру.

Он је навео да су први пут Македонија и Црна Гора биле уздржане.

“Овога пута они нису успели да учине све што су планирали у енергетској агенцији. За нас је то мање звучно од Интерпола, али је за наш народ на северу Косова и Метохије било вероватно важније и значајније од Интерпола”, рекао је Вучић.

Он је посебно захвалио предсједнику скупштине АП Војводина Иштвану Пастору, мађарској и бугарској влади и свима из квадрилатерале.

“Хвала премијеру Орбану и Мађарској. Гласају за нас и најснажније подржавају Србију. То не би могло да буде без значајног утицаја мађарског народа у нашој земљи и хвала Иштвану Пастору”, рекао је Вучић.

Вучић је оцијенио да је за Приштину то мали пораз, а за Србију велика побједа. /крај/јн/сђп

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана