Vučić: Stvari više neće biti iste poslije upada prištinskih specijalaca

Srna
Vučić: Stvari više neće biti iste poslije upada prištinskih specijalaca

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da poslije današnje akcije prištinskih specijalaca na sjeveru Kosova i Metohije stvari više neće biti iste i da će Srbija imati drugačiji odnos prema albanskim pregovaračima i svima koji su se danas, kako je, rekao, pravili blesavi.

“Biće drugačiji odnos prema albanskim pregovaračima i onima koji su se danas pravili blesavi i govorili da je riječ o borbi protiv korupcije ili se u prvom trenutku nisu ni javljali. Javili su se tek kada su shvatili da smo vrlo ozbiljni u nameri da sačuvamo svoj narod”, naglasio je Vučić.

On je rekao novinarima po završetku sjednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji da Srbija neće da ratuje i da će čuvati mir po svaku cijenu.

“Nisam nikome pretio ratom, samo sam rekao da ćemo sačuvati naš narod i da nećemo dozvoliti novi pogrom. Situacija nije ni malo laka, naša odlučnost, vera u sebe, ozbiljnost cele države i hrabost naroda na Kosmetu motiviše nas da radimo još marljivije i da budemo sposobni da garantujemo sigurnost i bezbednost Srba na Kosmetu”, rekao je Vučić.

On je dodao da današnji dan upada prištinskih specijalaca na sjever Kosova i hapšenje Srba govori o namjerama albanskih vlastodržaca i onih koji ih podržavaju.

“To što su pričali da je riječ o borbi protiv korupcije je smešno”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je ocijenio bi bilo lakše ako bi se velike sile dogovorile o pitanju Kosova i Metohije, ali da sumnja da će do toga doći.

Odgovarajući na pitanje novinara o prijedlogu opozicionog poslanika Boška Obradovića da na područje Kosova dođe ruska vojna misija, Vučić je podsjetio da je Rusija bila na Kosovu do 2003. godine.

On je naveo da je Srbija nezavisna zemlja, da poštuje i ima najbolje odnose sa Rusijom, ali i da ima sopstvenu vojsku.

“Ako bi se dogovorile velike sile bilo bi utoliko lakše, ali sumnjam da od tog posla ima nešto”, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana