Вучић: Србија не да да је сломе, Србију не могу да победе

Танјуг
Вучић: Србија не да да је сломе, Србију не могу да победе

Ниш - Србија не да да је сломе, Србију не могу да побиједе, поручио је вечерас предсједник Србије Александар Вучић у Нишу, на манифестацији обиљежавања двије деценије од почетка НАТО агресије.

Он је у обраћању пред око 20.000 људи у Нишу, током којег су га повремено савладавале емоције, подсјетио на догађаје од прије 20 година и данас, када су, како је констатовао, “кренули Србију да сруше”.

“Хоћу да поручим одавде, да шта год да се догоди, никада немојте било коме да допустите да сруши слободу и независност Републике Србије! Никада!”, поручио је српски предсједник.

“Пет година обележавамо на овако величанствен начин годишњицу агресије НАТО на једну малу, слободољубиву и никада покорену земљу. Поносан сам на вас, драги грађани Србије, јер ваш слободарски дух, натерао нас је да учећи младе генерације о ономе што се збивало, не заборавимо да будућност можемо да градимо само на таквим основама, чувајући слободу, самосталност и независност Србије као највише вредности. Хвала вам што је Србија поноса и будућности, вечерас, овде са нама”, рекао је предсједник Вучић.

На крају, цитирао је ријечи Мартина Лутера Кинга, “нећемо памтити ријечи наших непријатеља, него тишину наших пријатеља”.

“И једино што имам да додам је, да тада, пријатеље готово да нисмо ни имали. Хвала онима који нису били против нас, али нам помагао није готово нико”, подсјетио је Вучић.

Били смо, каже, сами, суочени са највећом војном силом на свијету, са коалицијом богатих и моћних, са 22.000 тона бомби и ракета, и са њиховим јасним циљем: да нас поразе, унизе и да један дио наше територије предају неком другом.

Данас, двадесет година касније, ми поново имамо пријатеље, али и оне који нам више нису непријатељи, уз јасну разлику у мишљењу о свему што се догађало.

“И оно што је за нас злочин, а смрт две и по хиљаде цивила, смрт 79 деце, девастирање једне земље, штета која се мери десетинама милијарди долара, за нас ће увек бити злочин, за њих је , ако и толико хоће да признају - грешка, уз коју, ту и тамо, додају и израз, трагична”, рекао је и додао:

“То је оно на шта ми никада нећемо пристати”, рекао је Вучић и наставио - не овде, у Нишу, на који су, противно свим конвенцијама, бацане касетне бомбе, да би убијале трдунице на пијацама. И не у Варварину, не у Грделици, не у Раљи, Мердару, Пазару, Батајници, где су њихове грешке за нас значили губитак најважнијих од свих живота, дечијих. Немамо ми права на то, да погнемо главу и и сами кажемо, па добро, грешка, јер, истакао је, “ми нисмо грешка”.

“Ми смо бројчано мали, поносни народ, победник у великим ратовима, снажан, даровит, спреман на жртву, али и на помирење, уз тај један мали услов, важан за наш опстанак. Да не заборављамо. Никада, никоме, наше животе”, рекао је предсједник Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана