Вучић: Повуците варварске тарифе и одмах ћемо разговарати

Танјуг
Вучић: Повуците варварске тарифе и одмах ћемо разговарати

Београд - Повуците своје варварске тарифе и одмах ћемо разговарати, поручио је вечерас предсједник Александар Вучић послије сједнице са премијерком и свим министриума Владе Србије.

Онемогућавање трговине са Косметом представља најзначајнији покушај дестабилизације Србије, и ми смо због тога имали састанак, рекао је предсједник Србије Александар Вучић после састанка са министрима у Влади Србије, сазваног поводом јутрошњег упада РОСУ на сјевер Косова и хапшења Срба.

“Увођење такси је антицивилизацијски чин, кршење слободе кретања, роба, капитала и услуга. Оно што су урадили, то су учинили из нама непознатих разлога, и то правдају тобожњом агресијом Србије на КиМ, а за то су добили подршку појединих земаља западних сила”, рекао је предсједник Вучић и напоменуо да за то имамо и конкретне потврде.

“А да су у томе имали и подршку неких на западу, јасно нам је било након разговора с амбасадорима, јер, како смо схватили они Србију криве због тога што Косово није примљено у чланство”, рекао је Вучић и додао “Ни за шта друго нас не криве”.

“Хистерија у Приштини не престаје, они су нас оптужили за неуспех у Интерполу”, рекао је Вучић.

“Али, не можете да нас ставите пред зид и да се правите да се ништа не дешава. Изјава Рамуша Харадинаја да Србија за месец дана мора да призна независност Косова, у супротном биће срушена власт у Београду. Он то није рекао сам. Они су дали бесу за таксе и да нема повратка назад, и мисле да ће за то да добију подршку у Вашингтону, и да ће ићи до изнемоглости да би показали да су постали држава 100 посто, како се хвале у Приштини”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана