Вучић: Наравно да се нећу извинити Орићу

Агенције
Вучић: Наравно да се нећу извинити Орићу

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да се неће извинити команданту Армије РБиХ у Сребреници Насеру Орићу, који је раније рекао да ће то тражити од Вучића, најавивши и могућност тужбе због изјава поводом ослобађајуће пресуде Орићу и Сабахудину Мухићу у Суду БиХ.

“Ја се наравно нећу извинити господину Орићу. Спреман сам да трпим све консеквенце. Мени је нешто друго било страшније. То што је он рекао ја њега у потпуности разумем. На навалентног водитеља и иста таква питања он се трудио чак и да на релативно пристојан начин говори да би себе из свега тога извукао, јер није имао ништа друго да каже. Али једна реченица коју је он изговорио је мене у људском смислу погодила. Он је рекао: 'Позвала су ме тројица адвоката, српских, из Београда, да ме заступају у тужби против Вучића.' Замислите људе који су се самоиницијативно јавили великом господину, и величанственом праведнику, господину Насеру Орићу да туже председника њихове земље, да би доказали да Србије није у праву и да није било злочина Орићеве групе над Србима. “, рекао је Вучић гостујући на Телевизији “Пинк”.

Предсједник Србије рекао је да га је “у људском смислу” погодила Орићева реченица да су му се понудила тројица српских адвоката из Београда да га заступају у тој тужби и навео да “то говори о томе колико Срби поштују своје жртве”.

Орић је раније изјавио да ће због изјава предсједника Србије Александра Вучича тражити од њега јавно извињење.

“Тај човјек је јавно на телевизији изјавио да сам ја некоме вадио очи, прије него што  је оптужница и подигнута. За то ће ми се морати јавно извинити”, рекао је Орић, а пренио “Фактор.ба“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана