Вучић: Идеја о промјени имена Републике Српске С неозбиљна и неодговорна

Танјуг
Вучић: Идеја о промјени имена Републике Српске С неозбиљна и неодговорна

Бијељина - Идеја о промјени имена Републике Српске је неодговорна и неозбиљна, каже српски предсједник Александар Вучић, те додаје да она показује одређену нервозу, али и да је наишла на осуду код свих западних званичника.

То је, додаје, закључио током неформалних сусрета које је имао у током боравка на Економском форуму у Давосу.

Вучић је, одговарајући на питање водитељке бијељинске Телевизије БН о његовој популараности у Републици Српској, казао да је популаран код Срба који Србију виде као значајан ослонац Српској.

Каже и да сматра да су Србији потребни добри односи с Бошњацима, али додаје да њихови званичници неће то да чују и праве грешку какву смо, напомиње, ми правили до 90-их.

"Себе представљају као жртве, без жеље да се разговора о садашњости и шта треба да раде у будућности сматрајући да због жртве коју су поднели током последњег сукоба имају право да и другима одреде шта је интерес...Ако не кажете шта они говоре напашће вас из свог оружја. Ја нисам ни једну реч рекао ни Џаферовићу, нити било коме другом на све њихове изјаве", рекао је Вучић, те поручио: "Ми поштујемо БиХ и њен интегритет".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана