Вучић Хотију: Да питамо Орбана хоће ли им дати Кечкемет

Танјуг
Вучић Хотију: Да питамо Орбана хоће ли им дати Кечкемет

Београд - Предсjедник Србије Александар Вучић изјавио да нема ни говора о размjени територија с Косовом, о којој је говорио Хоти, који је рекао да Косову припада и Санџак.

Подсjетимо, савjетник предсjедника Косова Реџеп Хоти изјавио је јуче да подjела Косова није на дневном реду, а да јесте онда би Косово требало да узме Санџак и дио југа Србије.

На ту Хотијеву изјаву Вучић је реаговао ироничним питањем - да ли желе да им и Орбан да Кечкемет.

“Јесу ли размишљали мало о Војводини, Београду, Шумадија се подразумева... Да питамо Орбана да ли ће им дати Кечкемет... Шта да вам кажем на то, наравно да се шалим”, рекао је Вучић новинарима.

Он је упозорио да код дијела Албанаца постоји потреба за формирањем тзв. “зелене трансферзале”, а на њеном путу је сјевер Косова - између јужне Митровице, Вучитрна, Србице, и с друге стране Рибарића, Новог Пазара и централног дијела Србије, Рашке. “Зато им толико смета територија северног Косова”, рекао је Вучић.

Каже да не може увијек то да коменатрише, јер би неко могао погрешно да разумије. “И када говорим о њиховој 'глади' за заузимањем севера Косова увек сам имао све те аргументе, и Газиводе и Валач, и за ту њихову потребу да одрже ту линију на којој су увек инсиситрали и коју сада више ниједан политичар не може да сакрије, па чак иако се више не ради о албанском питању”, рекао је Вучић.

“То је оно што смо ми видели, што знамо и што осећамо. и то је нешто што се неће догодити”, закључио је Вучић.

На питање шта ако Албанци “упадну” на сјевер КиМ, подсјећа да је он то питање јавно поставио, али да није добио одговор. Свеједно, истиче предсједник, његов посао је да уради све да сачувамо мир, да обезбедимо стабилност и гарантујемо сигурност нашем народу на КиМ.

Како је рекао, највећим дијелом смо то до сада успијевали, упркос бројним организованим инцидентима, “јер, код њих нема случајних инцидената”. “То су приче за малу децу, они то раде по команди и увек су радили по команди, али то и даље није драматичних размера, није ни малих и безначајних, али није ни драматичних”, рекао је Вучић. Додао је да је то стога што смо успијевали да водимо одговорну и паметну политику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана