Вучић: Чланство у ЕУ зависи од односа према Косову

Танјуг
Вучић: Чланство у ЕУ зависи од односа према Косову

Београд - Пред нама је велико путовање до пуноправног чланства у ЕУ, али све зависи од односа према Косову, а све остало служи као додатни притисак, указао је данас предсједник Александар Вучић одговарајући на питања новинара на тему гдје је данас Србија на европском путу, а с обзиром да је он у Софији изјавио да хоћемо да будемо прва наредна чланица Уније.

"Од тога зависи наша будућност и то не значи да све нешто треба да предајемо, јер мало је тога остало, већ значи да морамо да проналазимо рационално решење и да то питање коначно решимо", рекао је Вучћ.

Све друго што морамо да урадимо, попут владавине права, имовине...а за шта, по правилу, добијамо увијек најгоре оцјене, у ствари је додатни притисак у смислу: види шта ће да вам се деси ако око Косова не буде уступака!.

"И то није ништа ново, ми то одавно знамо", закључио је.

Вучић: Тешка борба за очување независности србије

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су грађани Србије суочени са тешком борбом за очување независности земље.

Он је истакао да је та борба тешка, јер се о Косову и Метохији не разговара директно са онима са којима би то требало разговарати, већ са њиховим моћним заштитницима.

"Није нама проблем да разговарамо са Албанцима ни како да се договарамо са њима. Проблем је када морате да се договарате са онима који су разарали Србију 1999. године, и са онима који су признали такозвану државу Косово 2008. године", рекао је Вучић новинарима у Нишу.

 Вучић је рекао да у тој политици Србија мора да буде разумна и рационална, да сачува своју независност и заштити земљу, али да је ни на који начин не угрози, јер жели мир и будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана