Вучић: Борићу се

Срна
Вучић: Борићу се

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће данас у Њујорку, на сједници Савјета безбједности УХ о Косову и Метохији рећи истину о томе колико је Србија труда и енергије уложила како би био постигнут компромис, а колико други то нису жељели.

“Спремао сам се за Савет безбедности УН. Летим жЕр Србијомж и идем право на седницу. Борићу се”, рекао је Вучић на синоћњој конференцији за новинаре послије ванредних локалних избора у четири општине у Србији.

Вучић је навео да ће послије шефа Унмика Захира Танина представити шта Србија мисли.

“А, када се сви они изређају, после Тачија, имаћу право и на реплику на крају. Нисам још донео одлуку у којем делу ћу говорити на енглеском и на српском. Али, није мој посао да убеђујем наше људе, већ оне који желе да слушају тамо, рекао је Вучић.

Он је истакао да је Србија на потезе Приштине упозорила цијелу међународну заједницу, пет сталних чланица Савјета безбједности УН, 10 осталих чланица и Генералну скупштину УН. “Војска Косова формирана је против интереса српског народа.

Она не може да угрози нашу војску, али може да угрози опстанак нашег народа. Све је то супротно ономе што је Тачи говорио”, закључио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана