Весељи: Не плашимо се изазова, ни дијалога ни сукоба са Србијом

Агенције
Весељи: Не плашимо се изазова, ни дијалога ни сукоба са Србијом

Приштина - Приштнске институције се не плаше предстојећих изазова, ни дијалога, ни сукоба са Србијом, изјавио је данас педсједник косовског парламента, Кадри Весељи, пренијела је РТК.

Весељи је, у обраћању на комеморативном скупу у Митровици, поводом 103. годишњице од убиства Исе Болетинија, којег Албанци доживљавају као националног хероја, рекао да Приштина у дијалог са Београдом улази да би “оснажила Косово, државу и народ”.

“Заједно са нашим великим партнерима и савезницима на челу са Сједињеним Америчким Државама, будите сигурно да ћемо успјети. Побиједићемо”, рекао је Весељи.

Садашња генерација има мисију да, како је рекао, “Косово заувијек буде слободна, независна и суверена држава, члан породице суверених држава, у УН, НАТО и ЕУ”.

“Ми као генерација знамо одакле смо дошли, шта наслеђујемо и гдје желимо да будемо. Знамо за задатке којима нас је задужила историја и не намјеравамо, ни на тренутак да од њих одустане. И не постоји адекватније мјесто од Митровице да се то каже. Не, јер Митровица је амблем нације. Митровица је воља Исе Болетинија. Данас и заувијек, тамо гдје је Митровица, тамо је и Косово”, рекао је Весељи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана