Ванредно стање широм Србије

B92
Ванредно стање широм Србије

Београд - Јака киша падала је у Младеновцу, Љигу и Аранђеловцу. Ванредна ситуација је уведена у Љигу и Аранђеловцу, јављају “Тањуг” и “РТС”.

Јако невријеме праћено ољуним вјетром и градом захватило је око поноћи општину Аранђеловац у којој је уведена ванредна ситуација, јавља дописник “РТС”-а.

Највише је страдао центар Аранђеловца, бујични потоци и река Кубршница поплавили су стамбене и пословне објекте, оштећене су саобраћајнице, бујица је носила и путничке аутомобиле. 

Од удара грома на Букуљи су оштећени антенски стубови, у селу Копљари дошло је до великог одрона, због велике количине воде наредних дана могу да прораде клизиште. 

Комуналне екипе су на терену, отклањају штету, помажу мјештани и привредници. 

Усљед падавина које су задесиле западну Србију, на територији општине Љиг проглашена је ванредна ситуација, односно Качерски крај гдје су и прије 15 дана биле поплаве. 

“Нису биле велике падавине, али је попустила брана у Горашима која нам је направила велики проблем, не само у Качерском крају, него на целој територији општине Љиг и ми смо сад на терену са ватрогасцима и са нашим стручним службама”, изјавио је за “Глас западне Србије” предсједник општине Драган Лазаревић. 

Он је додао да је тренутно најкритичнија ситуација у мјесној заједници Козељ којој је немогуће прићи. 

“Имамо непроходан пут Љиг - Козељ где је у овој ситуацији немогуће прићи тој месној заједници. Оно што је најважније је да нема људских жртава. Све што је до нас ми дајемо од себе и идемо тамо да покушамо да са неке друге стране приђемо до те месне заједнице и да видимо шта је преко потребно тим мештанима”, рекао је Лазаревић. 

У осталим мјесним заједницама поплављена су нека домаћинства, и усјеви, оштећени путеви и мостови, али за сада нема већих проблема, све је проходно и могућа је интервенција. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана