Ванредна ситуација у 10 општина у Србији

Срна
Ванредна ситуација у 10 општина у Србији

Београд - Ванредна ситуација проглашена је у 10 општина у Србији због велике количине кише која је пала у протекла два дана и начинила велику штету, посебно у западној Србији.

У Чачку и још девет општина, обилна киша проузроковала је бујице које су оштетиле путеве и мостове и поплавиле усјеве и ушла у скоро стотину кућа у Чачку, а у ивањичка села у помоћ је стигла и војска.


На територији Чачка још је на снази ванредна ситуација, која је била проглашена послије невремена у јуну на подручју 28 мјесних заједница, а сада су их погодиле нове непогоде, јавила је Радио-телевизија Србије.

У чачанском насељу Атеница насељу је било најтеже, јер су се Атрничка, Лозничка и Трнавска ријека поплавиле куће, наносећи велику количину блата и муља у сутеренске и подрумске просторије.

Братислав Зечевић из Штаба за ванредне ситуације каже да је јуче за непуна три сата пало 30 до 40 литара кише по метру квадратном.

Он је навео да су на испумпавању воде из објеката, поред ватрогасно-спасилачких јединица, радиле и јединице цивилне заштите, са чиме се наставља и данас.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић рекао је да су сви тимови Сектора на терену и у приправности, а да је ванредна ситуација тренутно на снази у Чачку и још девет општина.

Он је подсјетио је да су током прошле ноћи најављене падавине највише проблема направиле у Аранђеловцу, гдје је евакуисано пет особа, док је у осталим мјестима било оштећења инфраструктуре, односно путева, мостова и прилазних саобраћајница.

“Истакао бих да није било повређених, као и да у овом тренутку нема угрожених”, рекао је Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана