Uspostavljanje vlasti na svim nivoima neophodno za integraciju u EU

Srna
Uspostavljanje vlasti na svim nivoima neophodno za integraciju u EU

Sarajevo - Proces uspostavljanja vlasti na svim nivoima neophodan je uslov kako bi BiH ostvarila dalji napredak u procesu integracije u EU, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Delegacija EU pozdravila je današnju konstitutivnu sjednicu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ kao važan korak u sprovođenju rezultata oktobarskih opštih izbora.

"Delegati su danas donijeli nekoliko ključnih odluka koje utiču na živote građana, uključujući usvajanje budžeta FBiH, finansijskih planova za isplate penzija i omogućavanje finansiranja grada Mostara u ovoj godini", navodi se u saopštenju.

Iz Delegacije EU pozdravili su i izbor delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, te izrazili nadu da će uskoro biti izabrani predsjednik i potpredsjednici FBiH, kao i federalna Vlada, bez daljeg odgađanja.

Dom naroda Parlamenta FBiH danas je podržao dvije liste za izbor hrvatskih i bošnjačkih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, te usvojio budžet FBiH za 2019. godinu u iznosu od 2.653.843.356 KM, čime je okončana finansijska blokada ovog entiteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana