Успостављање власти на свим нивоима неопходно за интеграцију у ЕУ

Срна
Успостављање власти на свим нивоима неопходно за интеграцију у ЕУ

Сарајево - Процес успостављања власти на свим нивоима неопходан је услов како би БиХ остварила даљи напредак у процесу интеграције у ЕУ, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Делегација ЕУ поздравила је данашњу конститутивну сједницу Дома народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ као важан корак у спровођењу резултата октобарских општих избора.

"Делегати су данас донијели неколико кључних одлука које утичу на животе грађана, укључујући усвајање буџета ФБиХ, финансијских планова за исплате пензија и омогућавање финансирања града Мостара у овој години", наводи се у саопштењу.

Из Делегације ЕУ поздравили су и избор делегата за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, те изразили наду да ће ускоро бити изабрани предсједник и потпредсједници ФБиХ, као и федерална Влада, без даљег одгађања.

Дом народа Парламента ФБиХ данас је подржао двије листе за избор хрватских и бошњачких делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, те усвојио буџет ФБиХ за 2019. годину у износу од 2.653.843.356 КМ, чиме је окончана финансијска блокада овог ентитета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана