Tači: Beograd stoji iza ubistva Ivanovića Đurić: Iza ubistva stoje Tači, Veselji

Tanjug
Tači: Beograd stoji iza ubistva Ivanovića Đurić: Iza ubistva stoje Tači, Veselji

Priština - Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je da iza ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića stoji šef kriminala na sjeveru Kosova i Metohije Milan Radoičić, kao i da je istraga pokazala da je Beograd naručilac ubistva, prenose prištinski mediji.

“Sve indicije kosovskih bezbjednosnih organa vode do organizatora atentata na Olivera Ivanovića”, rekao je Tači je u Debatnoj zoni, izvještava Gazeta Metro.

Prema njegovim riječima, za Kosovo je ključno da se Ivanovićevo ubistvo rasvijetli.

“Za državu Kosovo je od vitalne važnosti da se to ubistvo rasvijetli, a sve ukazuje i tragovi vode do aktuelne vlasti u Beogradu i činjenice da je naredila Ivanovićevo ubistvo. Cijeli svijet treba da zna tu činjenicu”, kazao je Tači.

Prištinski međi dodaju da je Milan Radoičić poznat kao lider Srba na sjeveru i šef kriminalnog miljea koji sarađuje s paralelnim srpskim strukturama i da je poznat po veoma dobroj koordinaciji sa Vladom u Beogradu.

Tužilaštvo Kosova je za Radoičićem izdalo potjernicu jer je osumnjičen da je Ivanovićev glavni ubica.

Radoičić je poznat i kao osoba vrlo bliska aktuelnom kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, čak i da ga posjećuje u njegovom kabinetu, prenosi Zeri.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici, sa šest metaka u leđa.

Đurić: Iza ubistva Olivera Ivanovića stoje Tači, Veselji..

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da ima sve više potvrda da iza ubistva jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića stoje kosovski predsjednik Hašim Tači i predsejdnik kosovske skupštine Kadri Veselji i sadašnje vlasti u Prištini.

“Sve smo sigurniji da Tači, Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića i očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju, jer to je nešto što ceo svet treba da zna”, naveo je Đurić u saopštenju za javnost.

On je istakao da “Srbija nikome ne prijeti i, za razliku od Prištine, poštuje sve svoje građane, a Srbi na Kosovu i Metohiji svakako ne treba da brinu zbog Tačijevog zveckanja oružjem”, jer će se država Srbija na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i bezbednosti.

“Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga s Beograda, koja traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima. Prištinske pretnje su pravo lice njihove politike. Duge cevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne, to je njihova politika - politika prošlosti”, rekao je Đurić.

On je dodao da će nasuprot tome, Srbija nastaviti da se bori za budućnost svih svojih građana, uključujući i građane na Kosovu i Metohiji, bez obzira na prebivalište, veru i nacionalnost.

“Borićemo se i za budućnost i bolji život naših građana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu i Metohiji od strane prištinskog režima”, zaključio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana