Стигло нешто лијекова и штампе, ситуација и даље веома тешка

Срна
Стигло нешто лијекова и штампе, ситуација и даље веома тешка

Београд - На Косово и Метохију јутрос је стигла одређена количина лијекова и дневне штампе, али је ситуација и даље веома тешка, понестају залихе кисеоника и пријети затварање народних кухиња, преносе београдски медији.

Новине нису стигле на киоске, већ су раздијељене по зградама, понегдје су стављане у сандучиће или остављане испред врата станова.


Хљеб, млијеко и млијечни производи из централне Србије не долази у Звечан већ четири дана, од када је Приштина увела таксе на робу од 100 одсто.

На пијаци за викенд није било продаваца меса из копаоничких села. Све је мање лијекова, а најтеже је са резервама кисеоника, јавио је извјештач РТС-а.

Предсједник Удружења “Мајка девет Југовића” Светлана Стевић каже да на Космету пријети тешка социјална криза.

Према њеним ријечима, ово удружење већ 17 година настоји да најуграженијем становништву на Космету допреми хљеб, а сада имају брашна за свега 10 дана.

Стевићева је рекла да су се јавили и нови корисници народних кухиња који траже помоћ, јер сада не могу да плаћају храну по новој цијени.

“То су породице са већим бројем деце”, каже она и упозорава да ће народне кухиње бити затворене, ако не успију да увезу брашно.

Срби са Космета најавили су за сутра мирни протест због такси од 100 одсто које је Приштина увела прије четири дана за робу из централне Србије, као и због упада јединице Росу на сјевер Космета и хапшења Срба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана