Српски мигови у бришућем лету изнад копнене зоне безбједности са Косовом VIDEO

B92
Српски мигови у бришућем лету изнад копнене зоне безбједности са Косовом VIDEO

Борбени авиони Војске Србије су прелетали југ Србије у оквиру редовних летачких активности, рекао је за Б92.нет портпарол Министарства одбране Јован Кривокапић.

Како је навео, ради се о припремама за тактичку вјежбу са бојевим гађањем "Садејство 2018" која је планирана за четвртак 29. март.

Претходно су медији на албанском пренијели да су српски авиони пролетјели изнад Прешева и да је то изазвало "пометњу међу тамошњим становништвом".

Лајми.нет је пренио изјаву предсједника општине Прешево Шћиприма Арифија, који је истакао да су српски авиони прелетјели ваздушни простор на "граници између Косова и Србије".

Албански портали објавили су и снимке авиона. Авиони су изнад Прешева летјели двадесетак минута.

"Према незваничним информацијама, четири борбена авиона Војске Србије надлетали су подручје Прешева, у близини административног прелаза с Косовом. Ловци су наводно кренули ка Прешеву и Бујановцу на југу Србије с аеродрома Лађевци и вратили се назад", пренијеле су Вечерње новости.

КФОР је саопштио да врши "очекиване провјере", поводом навода да су српски борбени авиони прелетали општину Прешево, да надгледа ситуацију и позива све становнике да остану смирени јер, истиче, "не постоји претња".

У саопштењу КФОР-а подсјећа се да су српски војни званичници саопштили да врше пробу тактичке вежбе "Садејство 2018", која је планирана за четвртак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана