Srbi iz Hrvatske da se prijave za glasanje za Evropski parlament

Srna
Srbi iz Hrvatske da se prijave za glasanje za Evropski parlament

Beograd - Dvije krovne izbjegličke organizacije Srba iz Hrvatske pozvale su izbjegle Srbe iz Hrvatske da se do 15. maja registruju za glasanje na izborima za Evropski parlament, da bi dobili svog predstavnika i da bi evropska i svjetska javnost bile upoznate o teškom položaju u kojem se i dalje nalaze.

“U Srbiji će se glasati u nedjelju, 26. maja, u dva konzulata, u Beogradu i Subotici”, navodi se u zajedničkom saopštenju Asocijacije izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske i Koalicije izbjegličkih udruženja Srba iz Hrvatske.

Birači će biti registrovani u zavisnosti od mjesta glasanja u Ambasadi Hrvatske u Beogradu i Generalnom konzulatu u Subotici.

Zahtjevi za registraciju podnose se lično u Konzularnoj kanelariji u Beogradu /Kneza Miloša 82/ i Generalnom konzulatu u Subotici, kao i posredstvom mejla.

Uz obrazac za registraciju potrebno je dostaviti kopiju važeće identifikacione isprave.

Za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti Ambasadi Hrvatske na broj telefona 011/3679 140, mejl /[email protected] /, kao i Generalnom konzulatu Hrvatske u Subotici, Maksima Gorkog šest, na broj 024/659 900 ili mejl /[email protected]/.

Asocijacija i Koalicija napominju da će povodom predstojećih izbora za Evropski parlament, u četvrtak, 9. maja, u opštini Novi Beograd, u 18.00 časova, organizovati sastanak predstavnika svih izbjegličkih udruženja koja djeluju na području Srbije.

Na ovaj sastanak pozvani su i predstavnici Samostalne demokratske srpske stranke iz Hrvatske, koja se kandidovala za ove izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana