Срби из Хрватске да се пријаве за гласање за Европски парламент

Срна
Срби из Хрватске да се пријаве за гласање за Европски парламент

Београд - Двије кровне избјегличке организације Срба из Хрватске позвале су избјегле Србе из Хрватске да се до 15. маја региструју за гласање на изборима за Европски парламент, да би добили свог представника и да би европска и свјетска јавност биле упознате о тешком положају у којем се и даље налазе.

“У Србији ће се гласати у недјељу, 26. маја, у два конзулата, у Београду и Суботици”, наводи се у заједничком саопштењу Асоцијације избјегличких и других удружења Срба из Хрватске и Коалиције избјегличких удружења Срба из Хрватске.

Бирачи ће бити регистровани у зависности од мјеста гласања у Амбасади Хрватске у Београду и Генералном конзулату у Суботици.

Захтјеви за регистрацију подносе се лично у Конзуларној канеларији у Београду /Кнеза Милоша 82/ и Генералном конзулату у Суботици, као и посредством мејла.

Уз образац за регистрацију потребно је доставити копију важеће идентификационе исправе.

За све информације заинтересовани се могу обратити Амбасади Хрватске на број телефона 011/3679 140, мејл /[email protected] /, као и Генералном конзулату Хрватске у Суботици, Максима Горког шест, на број 024/659 900 или мејл /[email protected]/.

Асоцијација и Коалиција напомињу да ће поводом предстојећих избора за Европски парламент, у четвртак, 9. маја, у општини Нови Београд, у 18.00 часова, организовати састанак представника свих избјегличких удружења која дјелују на подручју Србије.

На овај састанак позвани су и представници Самосталне демократске српске странке из Хрватске, која се кандидовала за ове изборе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана