Selaković: Vučić za rješenje kojim će se izbjeći rat

Srna
Selaković: Vučić za rješenje kojim će se izbjeći rat

Beograd - Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković kaže da se više ne smije čekati sa rješenjem pitanja Kosova i Metohije, kao i da se Aleksandar Vučić zalaže za rješenje kojim će se izbjeći rat u budućnosti.

Selaković naglašava da je o razgraničenju, koje je Vučić naveo kao moguće rješenje za Kosovo i Metohiju, govorio još Dobrica Ćosić prije 26 godina kada je bio predsjednik SR Jugoslavije.


“To samo govori koliko je ovaj problem dugotrajan, ozbiljan i kompleksan, a nismo uspeli da ga rešimo na druge načine kada smo bili mnogo jači”, rekao je Selaković za RTS, podsjetivši da ovo nije prvi put da Vučić govori o razgraničenju.

Povodom reagovanja zapadnih zemalja za koje granica postoji još od 2008. godine i koje smatraju da ovakvo rješenje može destabilizovati region, Selaković kaže da je jedini problem to što predsjednik Srbije neće da prihvati da je Kosovo i Metohija nezavisno “u ovim granicama u kojima nam se nameće”.

“A, pritom se bori da svako dobije više, od Srpske pravoslavne crkve do svakog čoveka, da li on živi u Štrpcu, Klokotu, Ranilugu, Gračanici, ili u Metohiji”, istakao je Selaković.

Kada je riječ o onima čiji je stav da treba čekati, Selaković pita - šta da čekamo?

“Prošla su vremena kada je vreme radilo za nas. Opciju žBž, odnosno opciju čekanja proverili smo prethodnih 19 godina, jer smo čekali da nam neko drugi donese rešenje. Predsednik Vučić se zalaže za rešenje koje izbegava svaki rat u budućnosti, da nam sačuva obraz, dostojanstvo, da svakome odgovori hrabro kako je odgovorio za žOlujuž, a da podmetne sebe, a ne žrtvuje našu decu”, kaže Selaković.

Povodom ocjena da je ovo povoljan trenutak, budući da administracija američkog predsjednika Donalda Trampa drugačije gleda na ovo pitanje, Selaković kaže
da “stvari nisu iste kao što su nekada bile”, kao i da nije u stanju da procjenjuje igru tako velikih igrača kao što su SAD, koje su izuzetno važan faktor u rješavanju ovog problema. /kraj/sas/vj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana