Рустем Мустафа саслушан у Хагу

Tanjug
Рустем Мустафа саслушан у Хагу

Приштина/Хаг - Рустем Мутафа, први од бивших припадника тзв. ОВК, саслушан је данас Специјалном тужилаштву у Хагу о околностима под којима су се догодили ратни злочини те паравојне формације током и послије сукоба на Косову и Метохији, јавља РТС, позивајући се на приштинске медије.

Како се наводи, завршен је први дио саслушања Мустафе, који је на уласку у зграду Специјалног суда рекао да се не осјећа кривим.

За сриједу је заказано исптивање Самија Љуштакуа, такоде бившег команданта ОВК.

Мустафа и Љуштаку били су важни команданти оперативних зона на Косову у току оружаног сукоба, а послије рата су остали активни на косовској политичкој сцени у оквиру Демократске партије Косова, на чијем цијелу је донедавно био актуелни косовски предсједник Хашим Тачи, а сада је води Кадри Весељи, предсједник косовске скупштине, преноси РТС.

Мустафа је послије рата био посланик косовске скупштине, а Љуштаку је годинама био градоначелник.

Познатији као командант Реми, Мустафа је на уласку у зграду Специјалног суда рекао да се не осјећа кривим и да је дошао да одговори на позив Суда који испитује тврдње извјестиоца Европског парламена Дика Мартија, пренио је Зери.

"Ја ћу одговорити на сва питања која ће тужилац поставити у вези са мојим пословима у вези са наводима", рекао је Мустафа, пренијела је Коха.

Мустафа је бивши командант ОВК за регију Лаб.

Специјализовано тужилаштво је формирано да истражи злочине поменуте у извјештају специјалног извјестиоца Савјета Европе Дика Мартија и да одговорне процесуира пред Специјализованим већима Косова, са сједиштем у Хагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана