Rusija pokrenula istragu o napadu na ruskog državljanina na KiM

Tanjug
Rusija pokrenula istragu o napadu na ruskog državljanina na KiM

Moskva - Ruski istražni komitet pokrenuo je predistražni postupak u vezi sa napadom na KiM na državljanina Rusije, zaposlenog u UN, Mihaila Krasnoščenkova.

Kako navode, tretman prema njemu i njegovo hapšenje predstavljaju bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog društva.

“Ruski istražni komitet pokrenuo je istragu o incidentu u vezi ruskog državljanina Krasnoščenkova zaposlenog u UNMIK-u”, saopštila je pres-služba Komiteta, prenio je Tas.

U jutarnjim časovima 28. maja, navodi Komitet, kosovska policija je upala u sjeverne opštine na KiM, mahom naseljene srpskim stanovništvom, i između ostalih uhapsila i Krasnoščenkova, koji uživa diplomatski imunitet.

Komitet saopštava da tretman primjenjen prema njemu i njegovo hapšenje od kosovskih specijalnih snaga predstavlja bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog društva.

Agencija prenosi da će istraga proučiti sve detalje incidenta i dati pravnu procjenu akcija preduzetih prema Krasnoščenkovu.

Iz pres-evisa Komiteta kažu da, u skladu sa normama međunarodnog i domaćeg prava, Ruski istražni komitet ima pravo da pokrene istragu protiv ilegalnog postupanja prema građaninu sa diplomatskim imunitetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana