Путина ће чувати 7.000 полицајаца, снајперисти и “мигови”

Агенције
Путина ће чувати 7.000 полицајаца, снајперисти и “мигови”

Београд - Предсједника Русије Владимира Путина, који у Србију стиже 17. јануара, чуваће више хиљада српских полицајаца, а спекулише се о бројки од чак 7.000.

Како пише данашња “Политика”, припадници Министарста унутрашњих послова предзеће максималне мјере обезбјеђења, које ће довести и до измјене режима саобраћаја у одређеним дијеловима Београда. Такође се спекулише да је у Београд већ стигло око 250 најелитнијих руских специјалаца и лично обезбјеђење руског предсједника.

Они наводно провјеравају путању којом ће се кретати Путин, мјеста састанка, клима-уређаје, храну, интернет итд. Биће заваривани и шахтови, а снајперисти ће бити распоређени по највишим крововима зграда у Београду.

Руски обавјештајци наводно долазе и с развијеном технологијом за спречавање напада дроном, што је опрема коју Србија нема, пише “Политика”.

У обезбјеђењу Путина учествоваће и Војска Србије. Три српска “Мига” требало би да прате авион предсједника Русије од момента када удје у ваздушни простор Србије, а до тада ће на њега мотрити руска противваздушна одбрана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана