Пуцано на Србе повратника на Косову

Новости.рс
Пуцано на Србе повратника на Косову

На млади брачни пар Маријану (35) и Вељка Коматовића и њихово двоје малољетне деце од пет и три године, повратнике у селу Жач у Метохији, пуцале су у суботу поподне још увијек непознате особе.

Наиме, по ријечима главе породице, Вељка Коматовића метак којим је пуцано из ватреног оружја прошао је недалеко од главе његове супруге која се са дјецом налазила у дворишту.

-Пуцњава се зачула са удаљености од око 500 метара и то у тренутку када сам ја косилицом косио траву у дворишту а моја супруга ми је са децом правила друштво. Метак који је прошиштао покрај њене главе завршио је на околној канти за смеће, тако да је права срећа да су ми супруга и малишани прошли неповређено - истиче забринуто овај млади повратник који је у свом Жачу основао право повратничко домаћинство.

Иначе, у овом селу недалеко од Истока, од око 800 Срба колико их је живјело до 1999. године, сада их је свега око четрдесетак који су од повратка 2010. године на мети напада локалних Албанаца који су до тада користили њихова имања од којих је и даље већи дио узурпиран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана