Приштина попустила: Дио производа из Србије и БиХ без таксе

Танјуг
Приштина попустила: Дио производа из Србије и БиХ без таксе

Приштина - Привремене приштинске институције одлучиле су да ослободе од стопостотно увећане таксе дио производа из Србије и БиХ.

Ова олакшица односи се на робу која је на косовску територију ушла прије наметања тих мјера, 21. новембра прошле године.

Из приштинске владе је саопштено да је донијела одлуку о измјенама и допунама одлуке владе од 21. новембра прошле године, којом се, како се наводи, увећане таксе “ослобађа роба поријеклом из Србије и БиХ која је увезена до 21. новембра”, односно која је била на царинској контроли или “унутрашњој обради” у случају да буде пуштена у слободан промет.

Према извјештају косовске царине од 21. новембра прошле године, роба из Србије и БиХ, након тог датума није могла да уђе у царинско складиште без увећане таксе, осим за одређене стране фирме које имају производњу у тим земљама.

Подсјећа се да је од 28. децембра прошле године такса у истом проценту повећана и за страну робу која долази из Србије и БиХ.

Наводи се да су “царинск службеници” прегледали 95 одсто ускладиштене робе и да су утврдили да је она доступна привредним субјектима у периоду од годину дана, од дана уласка у складиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана