Полиција Косова заплијенила пакетиће за српску дјецу

Срна
Полиција Косова заплијенила пакетиће за српску дјецу

Београд - Косовска полицијска служба заплијенила је у јужном дијелу Косовске Митровице 140 светосавских пакетића намијењених ученицима основне школе у Гораждевцу и Осојану, са образложењем да садрже “нелегалне” производе из централне Србије, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Иако је дио пакетића прије неколико дана легално унесен на Косово и Метохију преко административног прелаза Јариње, а дио су направили основци са сјевера покрајине за своје вршњаке у метохијским енклавама, косовска полиција је потпуно беспризорно и насилнички синоћ спријечила да српска дјеца у Метохији буду обрадована поводом празника Светог Саве, наводи се у саопштењу.

- Приштини није довољно то што је у чину самовоље и правног насиља увела блокаду на увоз производа из централне Србије, већ је сада нелегалним прогласила и само поседовање било чега што је произведено у централној Србији, чиме су српске грисине и смоки стављени у исту раван са наркотицима и оружјем”, истичу из Канцеларије.

У саопштењу се додаје да је возачу “Колашин превоза”, који је пакетиће возио за Гораждевац и Осојане, написана прекршајна пријава, а он је заједно са аутобусом спроведен у Приштину.

“Део пакетића је поцепан и уништен у чину бестијалног иживљавања и самовоље представника привремених приштинских власти и следећи корак Приштине је, ваљда, хапшење Деда Мраза и Божић Бате”, оцјењују из Канцеларије за Косово и Метохију.

У саопштењу се истиче да овај “пиратски и бандитски напад на кекс и чоколаде показује сву подлост и бездушност оних који се представљају као албански политички лидери на Косову и Метохији”.

“Не чуди што су аутори кампање спаљивања робе из централне Србије на ломачама способни за овако ниске ударце, необично је само што нису послали специјалце и оклопна возила на српске слаткише како би се похвалили још једним жвеликим херојствомж”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана