Патријарх Иринеј: Још није вријеме за долазак папе Фрање

Срна
Патријарх Иринеј: Још није вријеме за долазак папе Фрање

Београд - Његова светост патријарх српски Иринеј изјавио је да остаје при свом раније изреченом ставу да није вријеме за долазак поглавара Римокатоличке цркве папе Фрање у Србију.

Патријарх Иринеј истакао је да током недавног састанка са државним секретаром Ватикана кардиналом Пјетром Паролином који је боравио у посјети Србији, није било ријечи о доласку папе Фрање.


“О томе ниједну реч нисмо разменили. Ни са једне ни са друге стране. Било је говора о другим стварима, али о томе не. Својевремено сам рекао шта имам и остајем при томе”, рекао је патријарх Иринеј за “Блиц”.

Лист подсјећа да је српски патријарх почетком године рекао да је “због свега што се десило у прошлости и огромног броја прогнаника из Хрватске велики дио народа против тога” да поглавар римокатоличке цркве посјети Србију.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић, с друге стране, оцјењује да би посјета папе Фрање била од користи Србији.

“Мој став као државника је да би у интересу Србије била посета папе, нарочито у контексту непризнавања Косова. Тешко ће у будућности бити неког папе који има више разумевања за нас од папе Фрање”, рекао је Дачић за “Блиц”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана