Официру за везе Владе Србије ускраћена полицијска пратња на Косову

Срна
Официру за везе Владе Србије ускраћена полицијска пратња на Косову

Приштина - Официру за везу Владе Србије при Мисији ЕУ у Приштини Дејану Павићевићу, који се упутио у обилазак српских енклава јужно од Ибра, данас је ускраћена полицијска пратња, чиме му је фактички ускраћено право на обављање професионалних дужности, а што му је гарантовано споразумом о слободном кретању званичника, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Павићевићу је, осим тога, усмено саопштено да није безбједно да путује јужно од Ибра, што је схватио као индиректну пријетњу и зато одгодио прописно најављену посјету.

Из Канцеларије истичу да је Приштина на овај начин прекршила још један од споразума из Брисела, чиме је само додатно потврдила да жели да се креће у правцу ескалације и дестабилизације.

“Ову индиректну забрану посјете Дејану Павићевићу посматрамо и у контексту најава приштинских медија да ће великом броју политичких и јавних личности из Србије бити онемогућен долазак на Косово и Метохију”, наводе из Канцеларије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије су још једном позвали све заинтересоване међународне актере и ЕУ, као гаранта спровођења бриселских договора, да предузму хитне мјере како би се ситуација вратила на почетну позицију која је претходила увођењу антицивилизацијских трговинских баријера Приштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана