Одговор косовске владе на писмо ЕУ: Ми подржавамо Тачија

Агенције
Одговор косовске владе на писмо ЕУ: Ми подржавамо Тачија

Приштина -- Косовска влада остаје посвећена дијалогу с Београдом и подржава Тачија у том процесу, изјавила портпаролка владе у Приштини Доњета Гаши.

"Влада Косова редовно комуницира са Европском унијом. Ми смо посвећени дијалогу. На основу својих надлежности, влада је укључила у све своје капацитете за конструктиван дијалог и истовремено поштује и подржава предсједника у овом процесу, на основу својих уставних овлашћења", навела је Гашијева, пренијела је Газета-Еџпрес онлајн.

Гашијева је то рекла у одговору на ново писмо које је троје европских званичника упутило Харадинају након његовог јучерашнег боравка у Бриселу, гдје је одржан Савјет за ССП о прикјучењу Косова у ЕУ.

Харадинај је том приликом рекао да је ЕУ изгубила кредибилитет медијатора у дијалогу Београда и Приштине, а након тога је добио ново писмо које су му упутили шефица европске дипломатије Федерига Могерини, комесарка за трговину Сесилија Малстром и комесар за питање проширења Јоханес Хан.

Европски званичници су Харадинају поручили да одбацују његову констатацију да је у досадашњег дијалогу Београда и Приштине мало постигнуто, а да је он, својим једностраним активностима, угрозио тај процес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана