Нестао новинар из Беле Цркве: Празан ауто и покидан сат

Б92
Нестао новинар из Беле Цркве: Празан ауто и покидан сат

Новинар Стефан Цветковић из Беле Цркве нестао ноћас. Пронађен аутомобил, отворених врата и упаљених свјетала, који он користи , а у власништву је његовог оца.

Очевици су испричали агенцији Бета да је поред возила пронађен Цветковићев ручни сат са покиданом наруквицом.

МУП је јутрос саопштио да је полицијској станици Бела Црква ноћас пријављено да се у Београдској улици у Белој Цркви налази паркирано путничко возило марке "поло" на коме су отворена возачева врата и упаљена свијетла.

"Полицијски службеници су одмах изашли на лице места, након чега је утврђено да је реч о возилу које користи новинар Стефан Цветковића, а које је власништво његовог оца. О овом догађају одмах је обавештено надлежно тужилаштво, а полиција је истог тренутка расписала потрагу са Стефаном Цветковиће и за њим се интензивно трага", стоји у саопштењу МУП-а.

Агенција Бета је покушала да ступи у контакт са Цветковићем, али су му сви познати мобилни телефони били искључени.

Цветковић је у жижу јавности протеклих година дошао неколико пута, када је у више наврата изјавио да му је пријећено. Како су пренијели медији 2013. је изјавио да су њега и његовог сина пресрели непознати мушкарци, који су витлали оружјем и запретили му да ће се његовом сину нешто догодити укоилико не заћути. Према његовим тадашњим ријечима, он претпоставља да је претња стигла због тога што је истраживао случај незаконите набавке лијекова.

Претње су се поновиле и 2015. када је Цветковић писао о злоупотребама у Фонду за капиталне инвестиције Војводине.

2017. се сукобио са локалним челницима СНС који су га тужили за изношење лажи и неистина, па га је по тој тужби суд и осудио. Међутим, мјесец дана касније, други суд је ту пресуду поништио, а Цветковић је рекао да ће, ако се тврдње СНС докажу, тужити сам себе.

Посљедњи пут у јавности се помињао када је 19. маја ове године испричао медијима да је био шест сати задржан на административном прелазу Јариње и навео да је након тога од косовске полиције добио документ којим се потврђује да је по налогу специјалног тужиоца који води истрагу о убиству косовског политичара Оливера Ивановића, задржан у полицијској станици у близини прелаза због испитивања.

Цветковић је тада испричао да је на Косово ишао новинарским послом, јер, како је рекао, ради на истраживању убиства Оливера Ивановића. "Нису имали други начин да додју до мене, пошто су примјетили да сам дошао у контакт са неким људима који су им интересантни за истрагу", рекао је Цветковић Бети након што је пуштен.

Он је у фебруару месецу у Београду одржао конференцију за новинаре под називом "Колико кошта ликвидација на северу Косова", када је показао и фотографије особа које су наводно биле умешане у ликвидацију Оливера Ивановића и изнео тврдње да је тај атентат плаћен 40.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана