НАТО војска у српским чизмама

Срна
НАТО војска у српским чизмама

Пирот - Компанија “Тигар” уговорила је производњу и испоруку заштитних ватрогасних чизама намијењених јединицама за ванредне ситуације НАТО-а, изјавио је генерални директор “Тигра” Владимир Илић.

Осим шведске и финске армије, у заштитној обући корачаће тако и припадници НАТО снага, кажу у овој компанији.

Нови уговори за ову и наредну годину постигнути су са купцем “Интећпласт” из Пољске а односе се на израду заштитног програма обуће за тржиште Пољске, Ирака, Ирана, Катара, Турске, Њемачке, Саудијске Арабије, као и обуће за НАТО алијансу.

У пиротској “Фабрици обуће” се ручно израђују ватрогасне, ватрогасно шумарске и чизме под брендом “ФХР”.

“Од недавно у ватрогасној чизми корацају безбедно и НАТО јединице за ванредне ситуације. Реч је специјалној обући отпорној на високе температуре и до 250 степени са ватроотпорним и уљаноотпорним ђоном, које користе НАТО трупе у интервенцијама спашавања”, објашњава Илић.

Осим ове производње у компанији “Тигар”, потписани су уговори за производњу чизама специјалне намјене за Финску армију за 2020. годину, а почетак производње планиран је за новембар ове године.

“С обзиром на квалитет производа и дугорочну сарадњу, извесно је и добијање уговора за 2022. годину”, каже Илић.

Према његовим ријечима, компанија је добила посао на тендеру и за снабдјевање Шведске армије до 2022. године.

Наглашава да ће ручна израда 4.000 хиљаде пари обуће специјалне намјене за Шведску, кренути од октобра мјесеца уз постепено повећавање обима производње.

Подаци показују да “Тигар” из Пирота заузима треће мјесто у свијету, а друго у Европи, међу произвођачима-извозницима гумене обуће, а ова компанија је већинском државном власништву

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана