Марић: Мислио сам од Караџића да је члан секте, а правио се да је глувонијем VIDEO

srpskainfo.com
Марић: Мислио сам од Караџића да је члан секте, а правио се да је глувонијем VIDEO

Београд - Миломир Марић, уредник и водитељ Хепи телевизије признао је да је Радована Караџића сретао док се крио под лажним идентитетом, користећи име Давид Дабић, али да је мислио да се ради о припаднику неке секте.

- Он се појављивао слободно на сајмовима књига, ја сам га виђао и мислио сам да је то вођа неке секте јер је привлачио пажњу. Била је промоција књиге Радована караџића на Сајму и били су ту разни људи; Брана Црнчевић, Ного... и они су поздрављали брата Радована који се крије у слободним српским планинама на Романији, а он је седео ту и гледао све. Питао сам их да ли су знали, а они се праве да нису знали - испричао је Миломир Марић.

Његов непосредни сусрет са Радованом Караџићем, како каже, догодио се на промоцији књиге Весне Радусиновић “Мушкарци су као чоколада”.

- Мој контакт с њим је био када је моја супруга Весна Радусиновић имала промоцију књиге. Ту је 50 жена чекало да добије потпис и тај из секте чека у реду са оним женама. Ја стојим поред Весне кад долази ред на њега и он ћути. Показује неки папир који даје мени, а на њему пише “Удружење глувонемих Србије. Помозите у сналажењу...”. Он показује на Веснину књигу у којој између осталог пише о њеним дружењима у Сарајеву и са Радованом Караџићем и да хоће да купи књигу. Ја му показујем рукама да не треба ништа да се плати, а он извади и плати. То је био тај сусрет - описао је Марић свој сусрет са тадашњим “доктором Дабићем”, односно Радованом Караџићем, данас хашким оптужеником.

Караџић је у хашком притвору од краја јула 2008. године када су га власти Србије изручиле Трибуналу након хапшења у Београду.

Хашки трибунал је Караџића крајем марта 2016. године осудио на 40 година затвора за злочине током рата у БиХ.

У жалби Караџић је затражио да првостепена пресуда буде поништена због бројних процедуралних грешака и погрешно утврђених чињеница, те да му буде суђено поново.

Хашко тужилаштво затражило је да Међународни резидуални механизам за кривичне судове у потпуности одбаци Караџићеву жалбу и затражило пооштравање казне на доживотни затвор.

Тим одбране је, током обраћања жалбеном већу, затражио да буде поништена првостепена пресуда и омогућено ново суђење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана