Ланчани судар на ауто путу код Јагодине, шесторо погинулих, тридесетак повријеђених

Ланчани судар на ауто путу код Јагодине, шесторо погинулих, тридесетак повријеђених 09.10.2018 10:01 | Агенције

Београд - Шест особа је погинуло, а тридесетак је повријеђено у ланчаним сударима у оба смјера на ауто-путу Београд-Ниш, између Ћуприје и Јагодине код Мијатовца. Саобраћај у оба смјера је заустављен. Узрок несреће је густа магла.

На ауто-путу Београд-Ниш, код Јагодине, око 7.20 сати дошло је до ланчаних судара, у оба смјера, у којима је учествовало више возила – камиони, аутомобили.

Према посљедњим информацијама, погинуло је шест особа а повријеђено је тридесетак.

Према информацијама којима до сада располажемо, има и тридесетак повријеђених, они се и даље превозе у опште болнице у Јагодини и Ћуприји.

У Јагодини је до сада примљено шесторо повријеђених, међу њима има и странаца.

У болници у Ћуприји примљено деветоро путника из ових двеју несрећа.

Узрок несрећа је густа магла због које је видљивост била смањена на десетак метара.

“Кретао сам се из правца Ниша неком нормалном брзином. Била је нека сумаглица, а када сам прошао Мораву – зид. Ништа се не види. Толика је магла била. Почео сам одмах да кочим, сустигао сам камион испред себе, стао, изашао из камиона и већ су возила почела да се ударају”, посвједочио је за РТС једна од возача.

Саобраћај на ауто-путу у оба смјера је блокиран, па су се створиле колоне аутомобила.

На мјесто удеса упућено је више ватрогасних кола и кола хитне помоћи.

Алтернативни правац смера Београд-Ниш је искључење на петљи Јагодина ка граду, до Ћуприје.

Из Ниша ка Београду искључење је на петљи Ћуприја до града, затим до Јагодине гдје се назад возила враћају на ауто-пут ка Београду.

Из Ниша ка Београду искључење је на петљи Ћуприја до града, затим до Јагодине гдје се назад возила враћају на ауто-пут ка Београду.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица