Крагујевац: Брат Радована Караџића осуђен на две године

Агенције
Крагујевац: Брат Радована Караџића осуђен на две године

Крагујевац - Виши суд у Крагујевцу осудио је у поновљеном поступку Луку Караџића на двогодишњу казну затвора, сазнаје Бета у том суду.

Осим тога, Караџићу је изречена и мера забране управљања моторним возилом у трајању од двије године

Против Луке Караџића, рођеног брата некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића, водио се судски поступак због саобраћане несреће која се догодила 14. јула 2005. године на магистралном путу Крагујевац - Мали Пожаревац, у којој је смртно настрадала дјевојка Б. Р. из Бање.

Портпаролка Вишег суда у Крагујевцу Светлана Симовић је рекла да је Лука Караџић окривљен за тешко кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја.

Караџићу је суђено у поновљеном поступку пошто је Врховни касациони суд 2013. године укинуо пресуду Вишег и Апелационог суда у Крагујевцу, прихватајући захтјев за заштиту законитости Републичког јавног тужиоца и предмет вратио Вишем суду на поновно одлучивање.

Луки Караџићу је првом пресудом Вишег суда била одређена затворска казна у трајању од двије године и шест месеци, као и мјера забране управљања моторним возилом у трајању од три године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана