Ивановић праћен прије убиства

Агенције
Ивановић праћен прије убиства

Приштина - Прва сарадница Оливера Ивановића Ксенија Божовић истакла је да је убијени лидер ГИ СДП био праћен и да се цијели процес истраге разводњава.

Она је истакла да је два пута давала изјаву у вези са убиством, док је из тужилаштва у Београду, које такође води истрагу, стигао само један, незваничан позив.

Навела је да изјаву није дала јер је позив стигао у кратком року, а други пут није позвана да то учину, те је окарактерисала Ивановићево у убиство као “систематски организовано политичко професионално убиство”, уз потврду да је био праћен. Божовићева је рекла и да је добила одговор да камере на кући гдје се налазе просторије ГИ СДП, а на чијем улазу је убијен Ивановић нису радиле од 4. јануара до десет минута по убиству Ивановића.

- То су ми такође потврдили и поједини представници међународних организација. Међутим, ја нисам видела те камере. Али с обзиром на то да знам личност Оливера Ивановића и да смо знали да има различите претње, он не би дозволио због свих нас да не раде, а посебно да не раде 12 дана. Сада апелујем да нам се врати тај рисивер. Четири месеца је прошло, ако су имали шта да виде, пошто кажу да нема ничега, нека нам врате, да покушамо ми да видимо шта можемо да урадимо. Али, да је логично није, и моја је тврдња да не могу да верујем у тако нешто - објаснила је Божовићева.

Она је испричала и да је прва дошла на мјесто несреће, те да је испред канцеларија странке затекла полицајца који јој је рекао да је Ивановић доживио срчани удар.

Навела је и да је примијетила чауре, да му их је показала, али и да је одговор полицајца био “ко зна од када су ту”, а да је потом мобилним телефоном “некога позвао”.

- Истражна јединица дошла је тек 20 минута након убиства - објаснила је Божовићева и поновила да је мјесто убиства било необиљежено све до њиховог доласка.

Она каже и да се данас ништа више не зна него што се знало на дан када је Ивановић убијен, те да је стекла утисак да је разлог за пребацивање предмета у Специјално тужилаштво “цурење информација. Истакла је и да је Ивановић праћен од кад је изашао из затвора и да је он тога био свјестан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана