Истина о убиству Оливера Ивановића ће се сазнати

Срна
Истина о убиству Оливера Ивановића ће се сазнати

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да је увјерен да ће се сазнати истина о убиству лидера Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића и нагласио да Београд има “различитих чудних индиција” о том случају, али да ће то препустити надлежним органима.

Према његовим ријечима, када се догоди неки злочин, најважније је поћи од мотива.

“Моје је питање - шта је могло да буде мотив? Тешко да ћете доћи до било каквог значајнијег мотива, па да кажете да су убиство починили Срби. И хистерија коју су поједини Срби покренули, уз подршку неких амбасада, да иза убиства сигурно стоје Срби, од почетка нам је јасно говорила да су ту у питању веома чудне ствари”, рекао је Вучић за “Курир”.

Он је указао да Србија није добила тражене сателитске снимке подручја, уз образложење да је био магловит дан, што је индикативно.

“Нисмо добили снимке да то проверимо. Јер све бисмо тим снимцима утврдили. На сателитском снимку се све види - где се налазе лица која су спаљивала аутомобил, у ком смеру су побегли”, рекао је Вучић.

Осврћући се на ставове Приштине у вези са убиством Ивановића и покушаје да се лоптица пребаци на Београд, Вучић каже да приштинска страна нема ниједан доказ да би окривила Србе.

“Немају ниједан траг, покушавали су да кажу да су то сасвим сигурно урадили Срби, а нису нашли ниједан једини доказ, као што видите. Иначе би похапсили све Србе што их има на северу Космета”, рекао је Вучић и навео да страни фактори имају више сазнања о случају Ивановић него што им одговара да то кажу.

Осврћући се на односе Србије и Хрватске, Вучић сматра да ће Срби и Хрвати имати бољу заједничку будућност и бити много ближи него што су то икад били, и него што су то данас, без обзира на дневну политику.

“На то ће нас натерати нужност, живот и потреба обичних људи. Без обзира на све то, на трагичну судбину сопствене породице, сматрам да ми и Хрвати имамо другачију, бољу и у некој мери заједничку будућност. Не државу, већ будућност, да неко то не тумачи погрешно”, рекао је предсједник Србије.

Он је додао да је спреман да опрости и да његов посао није да своје личне емоције доживљава поново и да за то користи државу Србију, већ да се понаша рационално и одговорно.

Вучић је закључио да је за њега лично и за Србију боље да не коментарише иницијативу хрватског предсједника Колинде Грабар Китаровић о пребројавању жртава Јасеновца уз кориштење савремене форензике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана